Steve Jobs 1955-2011

Idag är det tre år sedan Steve Jobs gick bort. Han lämnade efter sig ett Apple som var väl rustat att fortsätta dominera konsumentelektronikvärlden. Det finns tecken på att Apple lider av viss växtvärk, nu när företaget är starkare än någonsin, men de grundläggande värderingarna är även de starkt närvarande. I Tim Cooks brev till Appleanställda på årsdagen av Jobs död, betonas Steves långsiktiga vision för Apple:

Team,

Sunday will mark the third anniversary of Steve’s passing. I’m sure that many of you will be thinking of him on that day, as I know I will.

I hope you’ll take a moment to appreciate the many ways Steve made our world better. Children learn in new ways thanks to the products he dreamed up. The most creative people on earth use them to compose symphonies and pop songs, and write everything from novels to poetry to text messages. Steve’s life’s work produced the canvas on which artists now create masterpieces.

Steve’s vision extended far beyond the years he was alive, and the values on which he built Apple will always be with us. Many of the ideas and projects we’re working on today got started after he died, but his influence on them — and on all of us — is unmistakeable.

Enjoy your weekend, and thanks for helping carry Steve’s legacy into the future.

Tim

Här är något av det jag förmedlat om Steve Jobs under senare år: