Apple Macintosh

Idag är det 30 år sedan Macintosh presenterades för världen. Den gulliga lilla brunbeiga och transportabla datorn liknade inget annat på den då väldigt spretiga datormarknaden. Apple Macintosh blev genom sin inbjudande personlighet den första riktiga persondatorn.

Macintosh blev starten på min egen Appleresa, när jag 1984 övertygade min far om att köpa den allra första modellen av Macintosh. Under åren har jag skrivit en hel del om tidiga Macintosh och även samlat på mig en drös med klassiska modeller.

Tyvärr har jag ingen Macintosh 128K, de allra flesta av dessa uppgraderades av sina ägare genom Apple till Macintosh Plus (den har jag), som blev den första riktigt storsäljande modellen ett par år efter debuten.

Jag har samlat ihop några av mina favoritartiklar om Macintosh här:

Steve Jobs Macintosh

”Steve Jobs introduced the Macintosh 128K on January 24, 1984. This was the first mass-market personal computer featuring a graphical user interface and mouse.”