Luke Miani har stenkoll på vilka begagnade macar som är prisvärda och vilka man bör undvika. Gamla Mac Pro som kom 2013 och inte uppgraderats under alla de år den varit tillgänglig är fortfarande märkligt dyr som begagnad.

Trots att denna återvändsgränd vad gäller datordesign står sig slätt även mot äldre MacBook Pro och iMac så är jag svag för udda macar. Macintosh G4 Cube och Mac mini drabbade mig hårt när de först dök upp och just Mac mini var den tändande gnistan till att jag skapade MaxiMac en gång i tiden.

Runda Mac Pro som snabbt fick smeknamnet trashcan hade potential men övergavs så gott som omedelbart trots mycket skryt om smart design och prestanda vid introduktionen. Men den såldes ändå år efter år till obegripligt högt pris utan att någonsin uppdateras.

Jag skulle gärna slå till på en rund Mac Pro om priset var rätt just för dess udda design och mina låga krav på prestanda för det jag använder mina macar till. Men som Luke visar så är priset fortfarande på tok för högt i förhållande till prestanda och uppgraderingsmöjligheter.