Mac Pro

Nya Mac Pro har verkligen varit en väl bevarad hemlighet från Apple. För mig som gammalt fan till Power Mac G4 Cube är det skönt att se den svarta lilla läckra Tuben långt senare ersätta Kuben. Mac Pro använder samma princip som Cube med ett centralt luftschakt och en rejäl kylfläns för omgivande komponenter. Cube förlitade sig på självdrag men var förberedd för fläkt. Tube har en riktigt avancerad stor, tyst och effektiv fläkt som pumpar luft genom det elektronikstinna höljet.

Mac Pro

I ett svep sopas den gamla kantiga monsterkolossen Mac Pro åt sidan och Apple tar återigen ledningen vad gäller design av kraftfulla och innovativa arbetsstationer. Inte minst gäller det genom stödet för 4K-video som följs upp med en uppdaterad Final Cut. Mac Pro släpps senare i år.

Mac Pro

”With six Thunderbolt 2 ports that can deliver up to 20Gbps of bandwidth to each external device, Mac Pro is perfect for connecting to external storage, multiple PCI expansion chassis, audio and video breakout boxes, and the latest external displays, including 4K desktop displays.”