Det är lite väl hög volym på ryktesmaskinen kring Apple just nu. Inte sällan är det dessutom rykten som motsäger varandra. Ena dagen har Apple gjort upp om ny leverantör av processorer, nästa dag har man köpt in sig hos en processortillverkare och på tredje dagen är Apple åter i famnen på Samsung. Så där håller det på. Chris Rawson listar det mesta som surrar runt Apple just nu för dig som vill ha en överblick över ryktesfloran.

iPhone budget back

De rykten jag håller för mest troliga och viktiga handlar om att Apple behöver gå före med att skifta sina bildskärmar till strömsnåla IGZO för att ge ett rejält lyft för långlivad batteridrift. Det här är en ny teknik som Apple skulle kunna dominera för lång tid framöver genom sina inköpsmuskler och smarta stöd till tillverkarledet.

IGZO–skärmar bör komma först med iPhone 5S och nästa generation iPad för att sedan dyka upp i de flesta av Apples mobila produkter där lång batteritid är bland de viktigaste konkurrensfördelarna.

Det andra ryktet som känns helt givet handlar om en billigare iPhone med samma skärmformat som iPhone 5 och iPod touch.