iPhone budget back

Apples iPhone 4 och iPhone 4S kommer snart att försvinna till förmån för en billigare och enklare byggd iPhone som har en avgörande skillnad mot de gamla modellerna. Budgetversionen av iPhone kommer att ha samma större skärmstorlek som iPhone 5 och hela uppsättningen iPod touch. Det här tillsammans med utvecklingen av iOS 7 innebär en rejäl push för att få utvecklare att satsa ännu mer på den enda mobila plattform som faktiskt ger en rejäl möjlighet att tjäna pengar på appar.

App Store exclusives

En smartphone utan lockande appar är inte mycket mer än raffinerad sand (glas och kisel), något som mycket snabbt kan bli kännbart för den mobiltillverkare som inte kan skapa en tillräckligt lockande miljö och marknad för apputvecklare. Samsung börjar leva farligt nu när det inte längre räcker att kopiera Apple vad gäller hårdvara och marknadsföring. Varken Microsoft eller Google kan visa upp en lika utvecklarvänlig och ekonomiskt livskraftig miljö som Apple.

”The value to consumers comes from software, which is why Apple rolled out a major update to iOS, its mobile-device operating system, and Samsung is trying to figure out how to differentiate its Android smartphones from other devices running the same Google-designed software.”