Det verkar som att debuten för Apples budgetversion av iPhone som ska ersätta iPhone 4 och iPhone 4S inte ligger särskilt långt bort i tid. Läckta bilder på skal och komponenter dyker upp i en allt stridare ström. Trovärdigheten är hög när man ser innandömet på bakstycken som passar perfekt med Apples komponenter. Techdy har kommit längre än lågupplösta mobilbilder och har gjort en video med uppsnappat bakstycke och framstycke som känns helt rätt som Apples nästa iPhone.

iPhone budget back

Skalet i stadig polykarbonatplast tillsammans med formen ger direkt associationer till klassiska iPod. Särskilt i den vita version som visas upp. Enligt uppgift kommer bakstycket att finnas i flera färger (tänk iPod) medan fronten alltid är svart (som på snikversionen av iPod touch).

iPhone budget front

Det bakstycke man kommit över har inte fått urtag för volymknappar och SIM-kort utstansade men har i övrigt plats för allt det som en enklare iPhone förväntas ha. Den här ser riktigt läcker ut och kommer säkert att tilltala väldigt många med sin diskreta retrokänsla.

”When we hold the budget iPhone in our hands, the plastic chassis does not feel cheap at all. Unlike the plastic build quality of the Samsung Galaxy phones, the plastic material used on the budget iPhone feels more sturdy.”