Att Steve Jobs och Apple varit förtjusta i kubformade prylar är välkänt. NeXT Cube och Power Mac G4 Cube är några sköna kubistiska klassiska datorer. Apples senaste kubformade produkt har läckt ut med ett par produktbilder, men den här gången är det inte en dator, utan en trådlös högtalare.

Apple Blues Cube

Designmässigt är Apple Blues Cube ett rejält avsteg från Apples ständigt mer avskalade produkter. Här pratar vi retrokänsla och klassisk Americana. Kanske är detta ett försök att blidka President Trump i dessa bistra tider, med en produkt passande för inhemsk produktion, något som även produktnamnet skvallrar om.

Apple Blues Cube

Att återgå till monoljud med en enda högtalare är ett vågat drag om Apple Blues Cube ska bli mer långlivad än iPod Hi-Fi från 2006, som är Apples enda tidigare försök i denna kategori ljudliga produkter.

Bilderna spreds genom ett tillfällig fel på Apples webbplats och inget är känt om specifikationer, lanseringsdatum eller pris för Apple Blues Cube.

Mac Pro Cube

Ytterligare en bild smet ut i denna läcka och de hoppfulla bland oss räknar kallt med att det vi här ser är nästa generation Mac Pro som återgått till ett kantigare format. Mac Pro Cube är ännu mer hemlig än Apple Blues Cube och den mystiska bilden avslöjar inget om storlek eller anslutningsmöjligheter.