iLounge och Playlist har lagt ut varsitt test av nya iPod Hi-Fi. Båda kommer fram till ungefär samma slutsats. Att iPod Hi-Fi skulle vara en audiofils våta dröm är en överdrift. Däremot är den ett kompetent alternativ till vanliga kompakta stereoanläggningar, som kan spela högt och rent, om än med vissa brister vad gäller stereoseparation och diskantåtergivning.

“Apple made some big claims when it introduced the iPod Hi-Fi–by calling it an “audiophile-quality” system, the company invited harsh criticism from audio geeks everywhere. Had the pitch instead been, “We don’t think anyone else has done the all-in-one iPod speaker system right, so we’re going to do it,” the public reaction probably would have been much more positive. After all, in addition to providing good sound, the Hi-Fi includes a number of clever and unique features that set it apart from systems that are simply speakers and an amplifier.”

iPod Hi-Fi är inte avsedd för närlyssning placerad på skrivbord eller datorbord. Designen är funktionell med tanke på målet, att leverera distorsionsfritt stadigt ljud som kan fylla ett större rum.

Själv är jag mycket svag för den sorts retrofuturistiska stil iPod Hi-Fi representerar. Som gammal försäljare och nyttjare av tung hifi-utrustning ser jag fram emot att testa ett exemplar själv.