Det är lite extra kul att testa bra prylar från Sverige. Sudiosweden har släppt ännu en trådlös hörlur efter Sudio Vasa Blå som jag tagit emot för test. Sudio Regent är en påöratlur som har det mesta som behövs för smidigt musiklyssnande.

För att ge ett hum om hur jag ser på hörlurar och på vilket sätt jag lyssnar på hörlurar så rekommenderas att ta en titt på mitt tidigare test av Sudio Vasa Blå.

Sudio Regent MaxiMac

Sudio Regent är förpackade i en snygg liten kartong. Till Sudio Regent finns även lätt utbytbara sidostycken i olika utföranden. Jag funderar på att modifiera dessa med någon egen design istället.

Sudio Regent MaxiMac

Det är fin finish både på lurarna och på förpackningen i byrålådesmodell som dras ut med precis rätt precision.

Sudio Regent MaxiMac

Sudio Regent i svart modell är mer diskret än den vita där alla metalliska delar är guldfärgade. Här är det alldeles lagom med guld till en i övrigt stilren och kompakt hörlur.

Sudio Regent MaxiMac

Medföljande tillbehör är en helt analog hörlurssladd, laddkabel med vanlig USB-kontakt, garantikort och snabbguide för att komma igång.

Sudio Regent MaxiMac

Sudio Regent är lätt att synka ihop med din iPhone och du ser direkt hur mycket laddning som finns kvar bredvid hörlursikonen i funktionslisten.

iPhone Sudio Regent

Ivrig att provlyssna så dök jag ned i min helt ovetenskapliga spellista med musik som jag har en känsla för hur den ska låta. Allt är inte audiofilinspelningar i denna lista, men det mesta är sådant som på ett eller annat sätt kan vara svårt att få rätt och att låta riktigt bra om det spelas upp med sånt som inte håller måttet.

Jag testar här på det sätt som jag kommer att använda lurarna, med min iPhone 6 och Spotify på högsta kvalitetsinställning (det finns ingen anledning till något annat än högsta kvalitet). För en djupdykning i hur komprimering och på detta trådlös komprimerad överföring påverkar ljudet så kanske jag sedan ger mig på att testa mer utförligt med andra inspelningar och annan utrustning.

iPhone Sudio Regent

Först tyckte jag att ljudet lät hårt, men ganska snabbt upptäckte jag att det istället var väldigt avslöjande. Minsta tveksamhet i produktionen avslöjas lätt. Det gällde främst klumpig och syntetisk efterklang som tydligt stod ut. Det var helt enkelt spännande att lyssna på låt efter låt för att hitta sådant som jag inte hört förut. Efter ett tag kändes det som att ljudet lyfte ett snäpp och blev riktigt behagligt, troligtvis för att min hörsel ställt in sig på ljudkaraktären.

Ljudet är neutralt, utan överdriven basåtergivning, på många sätt likt Sudio Vasa Blå som jag använder så gott som dagligen, men med mer tryck. Lurarna är mycket lätta och sitter bra på huvudet utan att trycka för hårt på öronen. Öronkuddarna isolerar dessutom riktigt bra mot störande ljud i omgivningen och stegljud slår inte igenom. Perfekt för min dagliga promenad till och från jobbet och under flygresor.

iPhone Sudio Regent

För dig som vill få mer basåtergivning eller annan ljudkaraktär så rekommenderas att testa lite olika equaliserinställningar i Spotify. Sudio Regent anpassar sig villigt och har inga problem med att pumpa ut mer bas för den som så önskar.

En inställning jag saknar som skulle kunna finnas antingen i Spotify eller direkt i moderna digitalt ljudprocessande hörlurar, är ljudfältsinställningar som kan projicera ljudet mer naturtroget framför dig, istället för att låta allt utspela sig isolerat inne i huvudet mellan öronen.

Sudio Regent är definitivt ett par lurar som jag rekommenderar och kommer att använda flitigt. Kanske återkommer jag lite senare med en rapport efter lite längre lyssningstid och test med andra ljudkällor. Trådlöst personligt ljud är definitivt en befrielse.

Sudio Regent i vitt eller svart kostar 1295 kronor med fri frakt.