En grå novembersöndag passar det bra att ge sig själv en klapp på axeln. 5800 artiklar/inlägg/nyheter har jag fått ihop genom åren här på MaxiMac. Eftersom jag dessutom är nykär i min förnyade iMac tänkte jag passa på att tipsa om några små hjälpredor jag har i min menyrad.

Min meny MaxiMac

 • Dropbox – självklar för att synka och dela dokument oavsett plattform
 • Sophos Anti-Virus – osynlig väktare som ibland hittar något fuffens
 • Clean – rensar skrivbordet och lägger allt junk i månadsmärkta mappar
 • Time Machine – trygghet och räddare i nöden för sånt du kastat bort
 • Bluetooth – bara finns där och pratar med tangentbord och mus
 • Wi-Fi – trådat nät är det som gäller för min iMac
 • Ljud – med macOS Sierra kan du välja vart du vill skicka ljud direkt
 • Tangentbordsvisare – ♥︎ när du behöver hitta de där kluriga tecknen
 • Datum och tid – oj har klockan redan hunnit bli så mycket
 • Användare – om du någon gång skulle förlora dig helt
 • Spotlight – mest för att öppna sällan använda appar
 • Siri – nu behöver jag bara säga skivverktyg så öppnar hon appen
 • Notiscenter – ställ in det du vill hålla koll på med en snabb titt

5800 artiklar MaxiMac

669188 ord är ungefär sju romaner eller tio snabblästa deckare. Hade jag haft talang att skriva läsvärda böcker så hade säkert bankkontot varit fetare. Nu vidare mot 700000 ord och många fler magra men sköna Appleskrivarår.