Sedan jag gått igenom min menyrad började jag kika på vad jag egentligen har i notiscenter. Jag använder sedan länge min iPad som en sorts Touch Bar ovanför tangentbordet när jag sitter vid min iMac. Det är mycket smidigt att hantera Spotify och andra snabba manövrer på det sättet separat från det jag gör i Macmiljön.

Daily Mixes Spotify

Det jag upptäckte att jag saknar i Notiscenter är notifieringar från Spotify när en ny låt spelas. Spelar jag Discover Weekly, Release Radar eller de nya riktigt sköna evighetslistorna Daily Mixes så petar jag ofta igång iPadskärmen för att kolla något nytt som dyker upp i låtflödet.

iMac iPad Spotify MaxiMac

Jag har notiser påslaget för Spotify, men inget sätt att bestämma vad jag vill få notiser om och kan inte komma på när jag senast fick en notis från Spotify. Inga notiser ges om låtstart vare sig vid uppspelning från Spotify i macOS eller från iOS.

Notiscenter App Store

En titt i Notifiscenter App Store visar att det finns förvånansvärt få widgets att lägga till.

iStat Mini MaxiMac

En widget jag i alla fall föll för och köpte för 30 kronor var iStat Mini som visar enkel status för din Mac. Här finns definitivt mer att göra för den som har smarta idéer för macOS, gärna med integrering till iOS.