Min gamla iMac fick nytt grafikkort i december, strax innan Apple avslutade alla serviceåtaganden för 2009 års modell. Med nytt grafikkort hoppades jag att allt skulle vara frid och fröjd ett par år till. Men tyvärr så dök de välkända grafikglitchproblemen upp igen.

ATI Radeon HD 4850 iMac

Med normal tremånaders reparationsgaranti så borde inte detta vara något problem att få fixat. Men kruxet var att Apple vägrade ersätta med eventuella grafikkort de kan ha i sina gömmor med hänvisning till att modellen gått och blivit end of line (EOL).

ATI Radeon HD 4850 iMac

Johan på MacSupport ville ändå uppfylla repgarantin och letade runt efter ett nytt grafikkort. Till slut kunde han erbjuda en helt åkej nedgradering till ett ATI Radeon HD 4670 från mitt tidigare ATI Radeon HD 4850 som inte fungerat som det ska. Mycket snyggt jobbat med riktig servicekänsla och för mig gör det inget med ett lite mindre hett grafikkort.

ATI Radeon HD 4850 iMac

Det tog ändå ett tag innan jag bytte tillbaks från min MacBook Pro som med mer minne, SSD och extern skärm räckt till riktigt bra. Men oj vad jag ändå gillar att ha en rejält stor skärm.

iMac 27-tum MaxiMac

Håller gamla Bettan ihop ett tag till utan grafikproblem så kommer jag nog att skifta till SSD i henne med.