Förlängda leveranstider på vissa marknader i Europa väckte i veckan hopp om att en ny Thunderbolt Display var på gång, men det verkar inte bli någon uppdaterad modell i samband med Apples event 21 mars. Förhoppningsvis kan det komma en ny Retinaversion lagom till sommarens WWDC istället.

Apple Thunderbolt Display

Hos Svenska Apple Store märks inga leveransförseningar för Thunderbolt Display och det samma gäller i Tyskland. Å andra sidan kan denna gamling som funnits i sortimentet sedan 2011 knappast sälja i någon större mängd. Det finns idag gott om vassare alternativ från andra leverantörer.

Apple Thunderbolt Display

Många Macmodeller bör vara mogna för uppdatering inom kort, inte minst Mac Pro, och då får vi förhoppningsvis även se en ny Thunderbolt Display med samma Retinaskärm som används till iMac 27-tum.

”Inventory reduction and associated extended shipping times are frequently a sign that Apple is preparing to launch a new model.”