Skylake låter nästan som titeln på en Bondfilm och Intels nya processorfamilj ger faktiskt liknande förväntningar som inför en ny glänsande högteknologisk och actionpackad kioskvältarfilm. Vanligtvis ger Intels processoruppdateringar måttliga prestandahöjningar år från år. Skylake däremot kan skrämma upp processorprestandan hela 20 procent.

Intel Skylake

Intel som länge legat efter utvecklingen för mobila processorer tar ett rejält kliv när Skylake baseras på 14 nm tillverkning, samma yttepyttedimensioner som för Apples A9 och A9X i senaste generationen iPhone och iPad.

Intel Skylake

Förutom bättre prestanda, snabbare grafik, stöd för DDR4, PCI Express 3.0 och Thunderbolt 3, så drar dessa processorer betydligt mindre effekt. Detta kan antingen nyttjas till längre batteritid eller tunnare och lättare MacBook.

Det kan alltså vara läge att nöta lite längre på den Mac du har idag för att invänta Apples nästa generation av den modell du suktar efter senare under året.

”That 14-nanometer manufacturing process means Skylake chips are smaller than Haswell chips, and in turn they run cooler and require less power.”