Det dök upp ett paket från Sudio med nya hörlurar att testa. Denna gång är det Sudio Nio Lemon som står på menyn. Förutom själva lurarna följde även en tygväska designad av Andrea Maack med i paketet.

Förpackningen är som vanligt när det gäller Sudio snygg och prydlig med beskrivning av de viktigaste funktionerna och finesserna. Sudio Nio har bland annat mickar som filtrerar bort bakgrundsljud vid samtal, upp till 20 timmars lyssningstid med laddning i sitt etui. Lurarna är dessutom vattentåliga med låg latens.

I förpackningen finns laddkabel med USB C, putsduk och extra silikontoppar i olika storlekar så att lurarna kan sitta på plats så skönt och säkert som möjligt. En storlek passar faktiskt inte alla vilket vissa tillverkare tycks tro.

Efter känd modell förvaras lurarna tryggt i en hållare med laddning. Instruktionerna och touchkontrollerna är busenkla. Allt fungerar smidigt och enkelt. Min tidigare erfarenhet av Sudio vad gäller design och kvalitet kommer inte på skam.

En sak som inte framgår av instruktionerna är att man behöver pilla bort skyddsplasten längst ned på lurarna för att de ska kunna laddas av etuiet. Men som för det flesta laddningsbara produkter var det bara att börja använda dem utan att ladda först. De Parkopplade direkt med min iPhone SE och sedan var det bara att börja testa.

Nu till det viktiga. Hur låter Sudio Nio?

De låter precis som man kan förvänta sig av denna typ av hörlurar. Det finns inte massor med bas men ljudet är välbalanserat och viktigast av allt, inte tröttande. Vissa lurar kan låta insmickrande, men så snart du använt dem för det du tänkt så tar du av dig dem. Så är det inte med Sudio Nio. De sitter lätt och naturligt och har man väl börjat lyssna vill man gärna fortsätta.

Vid mitt test av Sudio Tolv gick jag in en hel del på olika kodeks för trådlöst ljud över Bluetooth. Det är en djungel med AAC, aptX och allt vad de heter. Sudio Nio använder den grundläggande standarden SBC som i kombination med Bluetooth 5 och generös konfigurering faktiskt är riktigt bra.

Det viktiga är att ha hög kvalitet från källan. Jag blir lite störd på de som påstår att det inte spelar så stor roll vilken kvalitet eller komprimering man har när man använder trådlösa lurar. Jag föredrar att ha koll på att källan är så bra som möjligt istället för att låta olika kodeks skruva i ljudet i flera led. Det är den gamla fina principen skit in, skit ut, som fortfarande gäller.

Bluetooth funkar riktigt bra och smidigt med rejäl räckvidd. De fungerar perfekt att springa med och att prata i telefon eller videomöten med. Jag är riktigt nöjd och har än en gång fått en ny Sudiofavorit som kommer att användas flitigt.

Gillar du AirPods men inte vill signalera att du är helt köpt av Apple så är Sudio Nio något för dig. Vita lurar är ok men lite färg skadar inte och den gula nyansen sticker ut på ett diskret sätt. Sudio Nio finns förresten i en handfull andra färger också. Att de kostar mindre än hälften än ett par AirPods skadar definitivt inte. Särskilt inte om du som jag inte är intresserad av att prata med Siri utan vill ha sköna, välsittande lurar som lockar till lyssning.

Sudio Nio kostar 899 kronor med fri frakt.

Då ingår även 3 års garanti vid registrering efter köp. Fri retur gäller dessutom i Sverige för dessa svenska lurar, som även går att beställa med expressleverans. Tygväskan ingår också vid köp nu i sommar.

Med rabattkoden maximac15 får du 15 procent rabatt på allt du beställer från Sudio. Det blir alltså lite drygt 760 kronor för Sudio Nio med denna rabatt.