När Apple presenterade klivet till Apple Silicon trodde jag och många med mig att det skulle innebära återkomsten för MacBook som inte hade kraft nog att bli livskraftig i sin tidigare Intelversion. Förhoppningarna vid återupplivandet av MacBook med ny design och ultrakompakta format, grusades med anemisk Intelprocessor, kackigt tangentbord och andra problem.

Trots förbättringar för senare generationer lyckades Intel som bekant inte leverera små och snabba processorer med låg effektförbrukning. Det klarar de fortfarande inte många långa år senare. MacBook försvann efter bara ett par år. Men den kan vara på väg att återuppstå med Apple Silicon och samma färggranna yttre som iMac.

Luke Miani går igenom historiken för MacBook och varför det vore perfekt med en ny MacBook som fyller gapet mellan MacBook Air och MacBook Pro.

Luke har även bra koll på en tänkbar tidslinje för när nya Macar med M-processorer kan presenteras och levereras. Som vanligt gäller att behöver du en ny Mac idag så piskar alla nya M1-macar det mesta redan nu.

”With details coming in bit by bit we can start to piece together what the remainder of Apple’s silicon transition could look like, including new Mac mini, 14 inch MacBook Pro, 16 inch MacBook Pro, colorful MacBook, a larger 32″ iMac, and Apple Silicon Mac Pro.”