Det är ofta en fördel att inte vara först på bollen. Att inte alltid vara på jakt efter det senaste sena som lovar att slå världen med häpnad. Att istället ta det lite lugnt och fundera kring vad som kan vara värt något för mitt liv och min situation.

Apple Special Event september 2019

En fråga som blivit alltmer relevant på senare tid är hur nya Applegrejer håller över tid och hur detta påverkar andrahandsvärdet vid nyköp.

  • Törs jag köpa en begagnad MacBook eller MacBook Pro med ett tangentbord som kan lägga av på grund av minsta dammkorn?
  • Hur pass ny iPhone kan jag köpa om jag tänkt att det ska gå att byta batteri till rimlig kostnad?
  • Kan jag skaffa en nyare iMac där bildskärmen är limmad om jag vill byta ut hårddisk till SSD?

För de som likt mig ställer liknande frågor är risken att vi blir hänvisade till äldre eller enklare Appleprodukter och med tiden kanske inte ens har tillgång till det.

På tisdag får vi i alla fall se en del av Apples nyheter och hur dessa påverkar tillgången till de idag fullt tillräckliga alternativ som finns. Hoppas även att Apple bjuder på en inspirerande och underhållande presentation.

Min iPhone 6 börjar efter lång och trogen tjänst, med ett batteribyte, vara mogen för utbyte. Hoppas att iPhone 7 och iPhone 8 kommer finnas kvar med bra lagringsalternativ till rätt pris.