Jag har funderat en del kring varför det inte är så kul med Apple längre. Den tråkiga men rimliga slutsatsen är att vi sammantaget inte väljer att göra så kul grejer med våra Appleprylar.

Efter ett årtionde med sociala medier som ett enormt samhällsexperiment så har vår förmåga att vara kreativa med våra sköna Appleprylar till stor del förtvinat. Det var faktiskt roligare förr när inte allt var färdigtuggad underhållning.

En mycket bra sammanfattning kring hur Apple bidragit till detta genom att skala bort mycket av det som var kul med att använda och upptäcka Mac, iPhone, nya operativsystem och nya appar, ger Noah Halford genom sin spaning – I Love My Mac, but Apple Just Isn’t Fun Anymore.

Å andra sidan får vi inte glömma att Apples sida fortfarande slår det mesta, vilket Zoë Smith fint får fram genom sin spaning – I love my Mac!

Men ändå, det skulle inte skada om Apple petade in mer glädje och finurlighet i sina produkter, appar och presentationer. Lite mer som förr, du vet, när det var roligt.

”Regardless of what people may say about his reality distortion field, Jobs had a way of showing the audience that he loved the products he was introducing. He sometimes seemed as impressed with them as he wanted us to be. He told us how to feel when using Apple products.”