I morgon är det så dags för Apples största årliga event WWDC 2019 som lockar tusentals utvecklare att få en försmak av kommande operativsystem och nya finesser. I år känns det som att macOS kommer att få mest uppmärksamhet med nya Marzipan som låter appar för iOS fungera med macOS.

ICA-gris

Om Marzipan får fart på apputvecklingen för macOS så ligger nog inte ett skifte till Apples egna processorer för Mac alltför långt borta. Det känns mest logiskt att den snabba utvecklingen som skett på den fronten även kommer Mac tillgodo.

Annars finns mycket smått och gott att sukta efter på mjukvarusidan bland det som borde presenteras i morgon. En efterlängtad sak är att iTunes äntligen kommer att döden dö i sin nuvarande version till förmån för separata appar för det mesta.

Sedan blir det förhoppningsvis en första titt på nya Mac Pro och nya egna bildskärmar som ska släppas detta år. Keynote från WWDC 2019 strömmas genom alla lämpliga Appleprylar i morgon kväll.