Apple TV har ännu inte lyckats övertyga fullt ut med sina extra förmågor utöver den grundläggande, att spela upp strömmande video. Det kan vara dags att bita i det sura äpplet och konstatera att det är precis just detta vi vill ha våra mediaspelare till.

Jag gillar verkligen Apple TV som jag använder flitigt sedan 2011, huvudsakligen för att se på Netflix, HBO Nordic, SVT Play, UR Play och FireCore. Ibland blir det även lite YouTube, Vimeo och Bilder, men mycket sällan andra appar.

När Apple TV först dök upp så subventionerades den av Apple i USA som kanal för köp av filmer och teveserier genom iTunes Store. Det kan vara läge för Apple att än en gång värna tillväxt på bekostnad av marginaler för att se till att Apple TV står sig i konkurrensen från praktiskt och innehållsmässigt jämförbara konkurrenter.

Apple TV

”Despite Apple’s hopes that the future of television would be apps, the reality is most people use their telly boxes to watch stuff. ”