Så var det dags att ge min uppgraderade gamla älskling iMac 27-tum 2009, en dos nya finesser. macOS High Sierra är här och uppdateringsfesten kan börja.

macOS High Sierra

Som vanligt gäller att du har en full backup med Time Machine och kör Skivverktyg på din Mac innan du sätter igång för att kolla att allt är i ordning.

Skivverktyg

Tyvärr får jag som ordnat med en egen Fusion Drive till min iMac inte Apples nya filsystem APFS från start, vilket är den mest genomgripande nyheten med macOS High Sierra. Vi som har Fusion Drive får snällt vänta på APFS som släpps med en senare uppdatering.

macOS High Sierra

”Apple File System is a more modern file system than HFS+ and is optimized for solid state drives. It is safe and secure, offering crash protection, safe document saves, stable snapshots, simplified backups, and strong native encryption.”