Idag smällde Apple till med ännu en massuppdatering av alla sina operativsystem. Det är inga revolutionerande nya funktioner som tillkommit men under ytan har ett stort steg tagits.

När du uppdaterar din iPhone eller iPad med nya iOS 10.3 så kommer det att ta lite längre tid än vanligt. Det beror på att hela filsystemet ersätts med nya APFS som under året kommer att ligga till grund för alla Apples operativsystem.

Störst skillnad kommer det att innebära för macOS som tuffar på med HFS+ som bland annat innebär snurrande badbollar när det blir lite för mycket att hantera. SBBOD kommer att bli ett sällsynt fenomen när det är dags att ge även macOS lite kärlek med nya APFS.

”Apple’s new APFS is designed to scale across these new types of devices and take advantage of flash or SSD storage. It’s also engineered with encryption as a primary feature, and even supports features like snapshots so restoring files on a Mac or even an iOS device might get a lot easier in the future.”