Apple har kickat igång Twitterkontot @Apple som legat oanvänt sedan 2011 när det skapades. Allt är på plats för att börja twittra under Apples event 7 september. Räkna med att varje nyhet kommer att ticka fram live med väl förberedda tweets redo att retweetas av fansen. Men redan nu kör Apple en betald tweet som inte syns i det egna flödet.

Apple event tweet

Apples köpta tweet sprider sig riktigt väl genom autosvar när den retweetas. Förutom denna dark tweet så har Apple en skräddarsydd hashtag emoji som säkert kostat många sköna slantar.

För övrigt tycker jag fortfarande att Apple borde köpa Twitter. Apple har trots en del märkliga försök aldrig lyckats få till det där med sociala medier. Med Twitter har Apple hittat en kanal som passar den egna minimalistiska karaktären ovanligt väl.

Apple Twitter

”It’s a move that means Apple is paying to tweet without tweeting, as the company has still not issued a public tweet despite joining the service five years ago.”