Det fanns en tid när Air betydde en tunnare, lättare och smidigare produktserie än den välbekanta standardprodukt som definierat sin kategori. Idag är alla Apples produkter tunna, lätta och smidiga och definieras mer från huruvida de erbjuder extra kvalitet, funktion och prestanda för mer krävande användare eller inte.

macbook

MacBook Air är inte längre ett smidigare alternativ till MacBook, nu när MacBook blivit ännu mer avskalad, tunnare och mindre än MacBook Air. Kvar blir MacBook och MacBook Pro.

iPad Air 2

iPad Air 2 har i stort sett samma mått och vikt som iPad Pro och klumpigare modeller av iPad försvann för länge sedan från sortimentet. Kvar blir iPad mini, iPad och iPad Pro.

Air som särskiljande beteckning har spelat ut sin roll och kommer nog helt att ha fasats ut när alla produktlinjer uppdaterats under detta år. Fjäderlätt och ultratunn är idag det nya svarta för det mesta i Apples sortiment.

”In 2016 – where nearly all products from Apple and competitors are thin and light – Apple’s distinction of ‘Air’ is redundant.”