Efter den senaste glimten som Apple gett av namnbytet från OS X till MacOS så är det givet att skiftet sker vid sommarens WWDC där nya operativsystem av tradition presenteras. Sedan ska ett kaliforniskt landmärke paras ihop med den första versionen av MacOS.

MacOS

John Martellaros tips i frågan är Mojave, Monterey, Sequoia eller Big Sur. Han tar dessutom upp några nyheter som skulle kunna vara på gång för denna nystart för vårt gamla favoritOS.

Siri för Mac, nytt filsystem och en ny, förhoppningsvis splittad, version av iTunes är några förslag på nyheter som vore välkomna. Det ska bli spännande att se hur det nygamla operativsystemet kommer att profileras när baneren hängs upp på Moscone Center för WWDC16.

”El Capitan on my Mac Pro has been a blessing. One might expect, therefore that the next version of OS X, perhaps rebranded as “MacOS” will introduce some exciting new, fundamental features.”