När det gäller avancerad elektronik så var Hewlett-Packard måttstocken förra århundradet. Redan 1977 släppte HP den för tiden helt obegripligt avancerade digitala armbandsklockan HP-01 som designmässigt inte är helt olik en Apple Watch.

HP-01

HP-01 kostade på sin tid mer än en Rolex. En fungerande HP-01 är idag en mycket dyr raritet. En HP-01 vore verkligen något att lägga till samlingen, gärna tillsammans med den HP-85 som jag så länge suktat efter.

HP-01

De tidiga digitalklockornas strömslukande LED-siffror ersattes snabbt med LCD. En prototyp med LCD-skärm togs fram men sattes inte i produktion och tidsdatorn HP-01 slutade tillverkas 1979.

HP-01

”The HP-01 is a digital electronic wristwatch, a personal calculator, an alarm clock, a stopwatch, a timer, a 200 year calendar…and yet it is more than all of these.”