Apple Watch presenterades fullt ut 9 mars 2015 och Apples väntade event 15 mars lär säkert börja med en summering av det första året med Apple Watch.

Apple Watch

Jack Forster som skrivit om mekaniska armbandsur under 20 års tid gör en intressant genomgång av vad som är lockelsen med Apple Watch. Avancerade mekaniska klockor är inte direkt hotade av Apple Watch men många underskattar fortfarande Apples intåg i denna bransch.

Apple Watch

Det han håller fram är att hela upplevelsen med Apple Watch, från förpackning till uppstart och omsorg om kvalitet och detaljer gör oss förförda av detta lilla smycke. Kvaliteten på till exempel Apples länkarmband är sådant som även klassiska prestigetillverkare av armbandsur inte kan matcha.

Apple Watch

”In dismissing the Apple Watch – or in rushing to market with poorly thought out, or obviously overpriced and cynically designed smartwatches – I think the Swiss watch industry is missing something, which is that Cupertino may understand luxury better than Europe right now.”