Rubriken kunde faktiskt lika gärna fått vara; Apple suger. Det är hårt att säga men tyvärr sant för många av Apples mest centrala appar. Mail, iTunes och Apple Music är några exempel på appar som funnits ett bra tag men som länge dragits med grundläggande problem.

Walt Mossberg skrev en artikel om problemet med Apples appar och efter det har bland annat Jim Dalrymple och John Gruber hakat på med egna exempel på hur Apple slarvar med användarvänlighet, funktion och kvalitet när det kommer till mjukvara.

It just works

Jag har också på senare tid påpekat problemet med brister i appar och tjänster som något Apple verkligen behöver ta tag i snarast möjligt. Det duger inte att ha världens bästa hårdvara och mest solida operativsystem om inte ens de mest basala appar uppfyller det gamla löftet från Apple – “It just works”

Steve Jobs It just works

”Lots of small software disappointments and aggravations, adding up gradually over time, are putting the sterling experience of using Apple hardware at risk.”