CES är i full sving med massor av märkliga prylar. Men de stora spelarna håller sig i huvudsak borta från denna megamässa. Walt Mossberg har tagit sig en funderare på vad Google, Apple, Amazon och Facebook borde satsa på under 2016. För Apples del är det just det jag tjatat om på sistone som gäller, att få ordning på mjukvara och molntjänster.

”The dominant digital hardware company needs to use 2016 to get a better handle on its software. The core Mail, Calendar and other out-of-the-box apps on the iPhone, iPad and even the Mac haven’t had really major re-thinks in years. Both iTunes on the Mac and the Music app on iOS also need simplifying and renovating, especially since Apple Music was grafted onto them. And the company’s cloud services — long a weak point — need shoring up. It’s great that Siri can summon up tunes on your new Apple TV, not so great when the tunes stop playing midway through.”

Sedan vill jag lägga till en egen One More Thing.

Apple Twitter

Jag anser att Apple borde passa på att köpa Twitter. Detta makalöst minimalistiska sociala media vore en klockren tillgång att ha för Apple som snubblat så mycket vad gäller sociala medier. Särskilt med tanke på de stora problem som Twitter haft på sistone.

Apple kan dessutom driva Twitter utan att vara så beroende av att hitta en bärande affärsmodell som riskerar att gå mot själva kärnan i detta mitt favoritmedium.