Om det är någon ”hjälp” jag absolut vill vara utan från mina prylar så är det automatisk rättstavning, det enda denna funktion gör är att frenetiskt förstöra det jag försöker skriva. Stava kan jag göra själv och hur jag väljer att skriva är mitt val. Det finns inte tid nog i universum till att lära en dum assistent mitt ordförråd.

Nu när jag helt gått över till Safari som webbläsare (grattis på 13-årsdagen) så har jag försökt slå av felstavningsfunktionen (för mig är den endast det), men det biter inte även om felstavningen är bortbockad under RedigeringStavning och grammatik i Safaris meny.

OS X felstavning

Det visar sig att OS X El Capitan har den eländiga felstavningen påslagen globalt för all textinmatning. Men det går tack och lov även att slå av den globalt med SysteminställningarTangentbord.