Apples finansiella rapport till SEC listar ersättning för fem av Apples toppdirektörer. Luca Maestri, Angela Ahrendts, Eddy Cue, Don Riccio, och Bruce Sewell fick totalt 25 miljoner USD vardera. Tim Cook fick 10 miljoner USD men har å andra sidan en generös drös med aktier att inkassera från sitt tillträde 2011.

Men det är många framstående personer i Apples toppskikt vars inkomster inte behöver redovisas, till exempel Phil Schiller, Craig Federighi, Jeff Williams, det tyngsta namnet av alla Jony Ive. Apple har bekräftat att de tre första i denna lista fick i stort sett samma ersättning som direktörstoppen, men Jony Ives ersättning är fortfarande en väl bevarad hemlighet.

Jony Ive

Med titeln chief design officer behöver Apple inte offenliggöra hur mycket Jony får för sin insats, men det är mycket troligt att han är Apples högst kompenserade person. Det har däremot cirkulerat en del uppgifter om hur mycket Jony Ive fick för att stanna hos Apple när han visade signaler på att vilja lämna företaget under 2011.

”To cement his connection with Apple, the company reportedly paid Jony a $30 million bonus and offered him shares worth a further $25 million. At the time, Jony’s personal fortune was estimated at $130 million.”