iPhone 6 unboxing

Min plan för uppgradering av Appleprylar ritades om snabbt. En begagnad MacBook Pro fick tillfälligtvis ersätta trasig iMac 27-tum och mobilbranschens lockande abbonemangserbjudanden gjorde att det förra helgen tillkom en iPhone 6 för att ersätta min nyss färdigbetalda iPhone 5.

iPhone 6 kändes inte som ett helt självklart val med tanke på att min iPhone 5 räckt till så bra och säkert skulle kunna göra det ett bra tag till. Det som fick fälla avgörandet var att jag behövde något mobilt med mer lättläst skärm sedan batteriet i min iPad tagit helt slut. Jag fastnade också för 64 GB minne för att rymma mer musik offline från Spotify och ge mer utrymme för bilder och video. Min iPhone 5 blir istället en bra uppdatering från iPhone 4 inom familjen.

Efter att ha umgåtts ett tag med iPhone 6 så är det bara att konstatera att detta är en helt optimal mobil. Jag gillar känslan och utseendet med de rundade formerna och den större skärmen är ett lyft för ögon som kräver lite distans för att fokusera. Touch ID är smidig och gör att det känns säkrare att ha direkt åtkomst till en mängd inloggningar till olika tjänster.

Sedan är iPhone 6 grymt snygg och betydligt nättare än vad Apples närgångna produktbilder ger sken av. Som sagt, iPhone 5 har varit och är fortfarande en galet bra mobil, men iPhone 6 är med sin större skärm, utan att vara på något sätt klumpig, strået vassare.