Apple Extended Keyboard II

Det här är det skönaste Applehack jag sett på länge. Varje riktig hårdvarudatanörd vill få en anledning att leka med Raspberry Pi som bara kostar några hundralappar. Men vad ska du stoppa din Raspberry Pi i för något? Har du som jag ett klassiskt Apple Extended Keyboard liggande så är lösningen given. Med relativt enkla medel kan du få en komplett dator inbyggd i Apples klassiska tangentbord.

I detta exempel används kombinationen för att köra Emacs eller Mutt under Linux. Om jag tar mig för att göra detta hack så vill jag självklart använda den till en gammal version av Mac OS istället.

Raspberry Pi Apple Extended Keyboard

”I used a small chisel to remove the old pieces, and to clear the whole area for the Raspberry Pi and other devices I intended to put inside the keyboard.”