Att Apple säljer iPad och iPhone i massiva volymer är imponerande på oräkneliga sätt. Men en faktor i det hela är viktigare än många andra. Enligt en färsk undersökning är iPad den första produkten som köps från Apple för en av fyra iPadkunder. Det här betyder att steget till att sedan köpa en Mac eller iPhone istället för en dator eller smartmobil från något annat företag är lätt att ta. I förlängningen innebär detta rejäla problem för andra datortillverkare och mobiltillverkare som inte har en lika lockande inträdesbiljett som iPad att erbjuda.

”And here’s the kicker for these first timers on an iPad or iPhone: Bits of the iOS look and feel are already part of Mac OS X Lion and will be expanded in Mountain Lion. When you add in the iCloud sync for Reminders and Messages that works on both iOS devices and Mac computers, the higher priced Apple laptops and desktops become even more compelling.”