Apple har släppt sin kvartalsrapport för Q2 2012 med fortsatt mycket positiva siffror. Omsättningen blev 39,2 miljarder USD med en nettovinst på 11,6 miljarder USD. Motsvarande kvartal förra året var omsättningen 24,7 miljarder USD och nettovinsten 6 miljarder USD. Bruttomarginalen ökade dessutom från 41,4 procent för ett år sedan till 47,4 procent detta kvartal. Internationell försäljning stod för 64 procent av omsättningen.

Under kvartalet såldes 35,1 miljoner iPhone vilket är en ökning med 88 procent från Q2 2011. Det såldes 11,8 miljoner iPad vilket är hela 151 procents ökning från förra året. Ökningen för Mac blev mer blygsam med 7 procent vilket innebär 4 miljoner sålda enheter. Som väntat fortsätter iPod att sin nedgång och med 7,7 miljoner sålda blev minskningen 15 procent.

Den som är hågad kan lyssna på när Apples bossar svarar på frågor kring kvartalsresultatet. Det ska bli intressant att se hur aktiemarknaden som varit tveksam inför Apples kvartalsrapport reagerar när Apple än en gång slår sina egna prognoser med råge och levererar en kvartalsrapport som slår tidigare rekord för Q2.

”We’re thrilled with sales of over 35 million iPhones and almost 12 million iPads in the March quarter. The new iPad is off to a great start, and across the year you’re going to see a lot more of the kind of innovation that only Apple can deliver.”
– Tim Cook, Apple CEO