Större är inte alltid bättre. Åtminstone inte om saken ifråga ska rymmas i en jeansficka och kunna hanteras med en hand. Det är ingen slump att Apple valt just storleken 3,5–tum för skärmen till iPhone och hellre valt att göra själva mobilen mindre med iPhone 4 och iPhone 4S gentemot sina föregångare, än att vräka på med en större skärm.

Jag tycker själv att iPhone 3GS och tidigare modeller var lite för stora och klumpiga för min smak, medan iPhone 4 är helt rätt i formatet. Som budgetalternativ har jag själv levt med en liten och billig Android, men nu är det banne mig dags för en iPhone 4.

Den naturliga produktcykeln för mobiler som säljs med abonnemang är 24 månader. Den marknad som finns tillgänglig för uppgradering till en iPhone 4S är de som idag har en iPhone 3G, iPhone 3GS eller de som ruttnat på Android. Med både iPhone 3GS och iPhone 4 som mer överkomliga instegsmodeller har Apple dessutom god chans att fånga de som står i begrepp att köpa sin första smartmobil.

Mer prestanda i samma beprövade, kompakta format och med samma snåla effektkrav, är mer värt än att jaga efter Androidgänget som spottar ur sig nya modeller i en strid ström.

”People who claim to be disappointed that Apple’s 2011 new iPhone doesn’t have a bigger display or LTE are effectively arguing that the iPhone should be more like Android. Whereas in truth, the iOS and Android platforms are growing more different over time, not less.”