För den som misströstar och tror att Apple är färdig med att hitta på nya smarta saker nu när iPhone, iPad och Mac rusar på alla cylindrar, men utan Steve Jobs vid rodret, finns det faktiskt gott om hopp. Apple har rustat fantastiskt väl inför en fortsatt starkt innovationsdriven framtid. En luttrad företagsledare i Silicon Valley som kände Steve Jobs, fick av Steve efter sin avgång som VD höra att Apple har hela 1000 ingenjörer som jobbar med utveckling av integrerade kretsar. Det är en rejäl resurs för att få ut ännu mer datorkraft med mindre effektförbrukning i framtidens produkter Post–PC.

iPhone 4S är ett bra exempel på hur man med dubbla antalet processorkärnor och sju gånger grafikkapacitet ändå lyckas matcha och till och med förbättra batteritiden gentemot iPhone 4.

”Steve Jobs told me he has 1,000 engineers working on chips. Getting low power and smaller is the key to everything.”