Det är en milsvid skillnad på de standardiserade kommersiellt tillgängliga ARM-processorer som finns och Apples sedan länge egenutvecklade kretsar som använder licensierad ARM-arkitektur. Det försprång som Apple skaffat ända sedan den första helt egna A6-processorn som var först med 64-bitar kommer direkt att göra avtryck när nya Macar med Apple Silicon börjar släppas.

Apple Silicon

Redan med den två år gamla Apple A12Z Bionic som ingår i Apples Developer Transition Kit (DTK), för nästa generation macOS kan man ana att emulering av kod skriven för Intel inte kostar mycket prestanda med Apple Silicon. Rene Ritchie har som vanligt intressanta tankar om vad vi kan vänta oss med Apples första generation nya Macar.

”Apple isn’t moving the Mac from Intel to ARM. Not exactly. And it isn’t about speed. It isn’t even about battery life. Not really. No. Most people are getting Apple Silicon and the family of new SoC’s heading our way just wrong, wrong, wrong.”