Apple bryr sig sällan om teoretiska prestanda utan bygger sina grejer för att klara av de funktioner och finesser produkten siktar på med en bra användarupplevelse. Skiftet till Apple Silicon kommer att göra det ännu mer tydligt när Apple blir fria från oket att designa runt det som Intel, AMD och andra kunnat leverera.

Apple WWDC Johny Srouji

Med egen hårdvara hela vägen går det att integrera så mycket av det som tagits fram till iPhone och iPad under åren på ett smidigt sätt, samt nya Macspecifika funktioner som vi ännu bara kan spekulera om.

Rene Ritchie har en bra spaning kring vad som kan vara möjligt att förverkliga med Apple Silicon för de Macar som kommer att släppas under de närmaste åren.

”When Tim Cook announced the Mac was transitioning from Intel to Apple Silicon, he said it was for one reason and one reason only — so they could make much better products. And Apple Silicon was the only way they could do it.”