Idag är det tio år sedan iPad introducerades av Steve Jobs. iPad blev en omedelbar succé och den snabbast säljande produkten i Apples historia från säljstarten i början av april 2010.

Rene Ritchie har gjort en bra sammanställning av hur iPad skapades och utvecklades parallellt med iPhone och strategin bakom när dessa produkter släpptes.iPad JohnFör mig blev iPad från start en självklarhet och en av de få Appleprodukter jag bara måste skaffa så snart som möjligt. Säljstarten för iPad i USA var 3 april 2010 och 27 april hade jag min första iPad här i Luleå.

iPad är också den Appleprodukt jag från första stund och alltjämt använder allra mest. Den första räckte mer än fem år vill jag minnas och min andra, en iPad Air använder jag dagligen. Snart är det ändå dags för en ny iPad som är rappare och har mer minne.

iPad är med i stort sett samma utförande och funktion som från start ohotad som den mest prisvärda och långlivade datorpryl du kan äga.