Apple kickar igång det nya året genom att presentera rekordsiffror för Q1 2018. Omsättningen blev 88,3 miljarder USD vilket är 13 procent mer än motsvarande kvartal förra året och nytt kvartalsrekord. Fåniga rykten om svag försäljning för iPhone X kommer också på skam.

Antalet aktiverade enheter från Apple passerade i januari 1,3 miljarder, en ökning med 30 procent på två år och alla delar i Apples produktmix går bra.

Apple Q1 2018

Det högre priset för storsäljaren iPhone X slår igenom i snittpriset för iPhone.

Apple Q1 2018

Tjänstedelen av utbudskakan stiger stadigt.

Apple Q1 2018

Sedan passar det bra att avsluta med en klassisk Bezosgraf för Apple Watch vars försäljningssiffror inte särredovisas men ändå dominerar sin kategori totalt.

”We’re thrilled to report the biggest quarter in Apple’s history, with broad-based growth that included the highest revenue ever from a new iPhone lineup. iPhone X surpassed our expectations and has been our top-selling iPhone every week since it shipped in November.”

–Tim Cook, Apple CEO