Till veckan kommer HomePod att dyka upp hos de som förbeställt Apples avancerade och smarta högtalare. Appleanställda kan under de närmaste två månaderna köpa HomePod till halva priset för att bli mer bekanta med den lilla godsaken. Apple använder här samma strategi med personalrabatt som när Apple Watch introducerades.

HomePod

Det som många verkat bortse från i all jämförelse med smarta röststyrda assistenter, är att Apple verkar ha gjort ett genombrott vad gäller ljudåtergivning från en så liten ljudkälla. Det är riktigt avancerad teknik och mjukvara samt högklassiga komponenter som krävs för att konkurrera med dedikerade fullstora högtalare av hög kvalitet.

Apple HomePod

Det har varit ganska förvirrat kring vilka musikkällor HomePod fungerar med, men nu har Apple listat allt ordentligt i HomePods specifikationer. Det är inga problem att använda Spotify med HomePod genom AirPlay, men då utan röststyrning.

Att allt fler av Apples produkter och appar dessutom stödjer FLAC är intressant men har inte ännu inte fått någon riktig förklaring.

”Speaker companies who have not figured out beamforming or even room correction should start worrying. A single HomePod, for the size and price, slaughters most speakers under $1000.”