Så var det dags att testa Sudios senaste trådlösa hörlur. Sudio Tre imponerade direkt med sin bekvämlighet och sin luftiga ljudåtergivning. Men till att börja med kan det vara bra att backa bandet en aning.

I mitt första test av Sudio Vasa Blå gick jag igenom de tre huvudsakliga typerna av hörlurar, över, på och i örat. Alla typer har fördelar och nackdelar, men Sudio Tre kvalar in mellan på och i örat, som en perfekt kompromiss. De hålls på plats över hörselgången utan att trycka varken på eller i örat med hjälp av sköna byglar som närmast omärkligt tar spjärn mot ytterörat.

Sudio Tre

Likt sina föregångare kommer Sudio Tre förpackad i en snygg kartong med alla nödvändiga tillbehör.

Sudio Tre

Sudio Tre

Finishen är hög, men i ett fall nästan för hög. Kontrollknapparna syns tydligt i sin avvikande metallfinish, men de är så diskreta och försänkta att det är svårt att känna sig fram till rätt knapp med lurarna på. Knapparna på Sudio Vasa Blå och Sudio Regent är mer basala men lättare att manövrera på känn.

Sudio Tre

Sudio Tre

Sudio Tre + 2

Jag har nu under en längre tid använt Sudios hörlurar. Sudio Regent har varit min favorit under mina lyssningspromenader till och från jobbet, det vill säga när vädret tillåter utanpåliggande lurar. Sudio Vasa Blå har fungerat bra vid regn eller kyla med mössa på som grundläge. De har också varit mitt val vid löpning men har varit lite pilliga att få i optimalt läge i mina hörselgångar.

Med det sagt så blev Sudio Tre en omedelbar favorit. Det här är den perfekta kompromissen mellan tättslutande lurar och halvöppna lurar. De stänger inte ute omgivningens ljud men presenterar den musik du vill lyssna på väldigt transparent, harmoniskt och välljudande. Det finns inget tröttande med dessa lurar, varken ljudmässigt eller rent fysiskt.

Bekvämligheten slår alla andra lurar jag testat eftersom lurarna knappt känns, men ändå sitter stadigt och ger en konsekvent ljudbild. Sudio Tre är perfekta hörlurar för dig som egentligen inte är bekväm med hörlurar. Här kommer inget i vägen för musiken, känslan är ren lyssnarglädje. Sudio Tre stödjer även Bluetooth 4.1 och ger bättre ljud vid telefonerande än de tidigare modellerna.

Som jag nämnde i början finns ingen hörlur som är idealisk i alla situationer, men Sudio Tre är en riktigt bra hörlur för de flesta användningsområden. Sudio Regent har fortfarande fördelen med bättre bas och dämpning av oönskat omgivningsljud, vid till exempel en flygresa, men i de flesta fall ger Sudio Tre en friare upplevelse.

iPhone 6 Sudio Tre

Vill du ge dig själv en ljudklapp till rimligt pris så rekommenderas kombinationen Spotify, iPhone och Sudio Tre starkt.

Sudio Tre kostar 895 kronor och finns i svart, blå, vit eller rosa utförande.