När Apple Store släcker ned går en våg av betingad förväntansreflex över världen. I morgon har Apple aviserat en nedsläckning av Apple Store för planerat underhåll och tisdagar är av tradition lanseringsdag för nya prylar från Apple.

Apple Systemstatus

Om John Grubers resonemang kring kommande iPad stämmer, vilket jag tror, så skulle det kunna släppas uppdaterade iPad i morgon, med helt nya modeller först till hösten eller till våren 2018. I sådana fall räcker det med att Apple presenterar uppdaterade produkter med ett pressmeddelande och inte någon produktpresentation.

Nedsläckningen av Apple Store kan å andra sidan helt enkelt gälla vanligt underhåll och en förberedelse för kommande produktlanseringar. Den som väntar får se.

”Given that it is already March 20, and that Apple usually invites the media to its launch events at least 10 days beforehand, an update to its online store accompanied by a press release is likely at this point if new products are imminent.”