Treenigheten iPhone, iPad, Mac fyller varsin nisch helt perfekt. En dyr iPad Pro har aldrig varit aktuell för mig eller för de miljontals andra användare som är fullt nöjda med att använda sin iPad just som en iPad. Nya iPad är till för oss.

iPad

Jag älskar den klassiskt rena och enkla iPad som inte försöker vara en Mac. Nya iPad tar både tillbaks namnet och den ursprungliga idén med iPad till ett riktigt överkomligt pris. Apple kommer med nya iPad att göra om det som lyckades så väl med iPhone SE, att erbjuda en enkel modell med modernt inkråm och kvalitet, utan kostsamma krusiduller. Men innan dess kommer säkert en gnällstorm från surmagade prylfetischister som inte förstår vitsen och skönheten med att hålla det enkla enkelt.

iPad

En iPad har ovanligt lång livslängd i dess normala livsmiljö inom hemmets hägn. Men det är väldigt många med iPad 3, iPad Air och iPad Air 2 som nu är mogna för en uppgradering. Räkna med köprusch när Apple ser till att erbjuda två distinkta serier av iPad med rätt kvalitet och funktionalitet för respektive målgrupp.

iPad

”Apple’s tinkered with their business philosophy surrounding the iPad for years now. I think this one may finally stick.”