Med appen Clips ger Apple verktyg för att skapa innehåll för sociala medier utan att ha något eget socialt nätverk. De som gärna vill leka med video och filter kanske inte nödvändigtvis vill gå med i Snapchat. Med Clips är valet fritt vart du vill dela det du skapat.

Apple Clips

Det ska bli intressant att se hur Clips landar. Jag har alltid tidigare varit skeptisk till Apples halvhjärtade försök med sociala medier, inte minst nedkletandet av Meddelanden med funktioner som inte är intiutiva eller enkelt upptäckbara och dessutom låsta till den egna plattformen med iOS.

Apple Clips

Clips kan faktiskt fungera, vi gillar ju i allmänhet att leka med bilder i appar och här blir det enkelt även med video i kortformat. Om Apple slutar försöka skapa egna på förhand dödsdömda sociala nätverk och istället fokuserar på egen kreativitet när det gäller att skapa innehåll, så kan det bli riktigt bra och kul. Clips väntas dyka upp i April.

”Instead of building a new video-centric social network, Apple made an app it hopes will be the video-creation app of choice for those who regularly make and share videos on the Internet.”