Lagom till helgen dök ett efterlängtat paket från tillbehörsspecialisten Nordicbox upp hos mig. Jag gillar att ge mina prylar ett långt och produktivt liv genom att reparera dem och byta ut komponenter. Till det krävs rätt verktyg.

Pro'sKit Nordicbox

Det finns ingen anledning att dumpa sköna Appleprylar som med lite fixande kan få nytt liv. Jag har hankat mig fram med att byta batterier för iPhone, byta batterier, maximera minne och ersätta hårddiskar mot SSD hos MacBook Pro och annat med kackiga engångsmejslar för specialskruvarna.

Pro'sKit Nordicbox

 

Det var dags för en uppsättning kvalitetsverktyg som passar moderna prylar med sina pentalobe, TRI-wing, triangle och andra kluriga skruvar. Till slut hittade jag verktygslådan Pro’sKit hos Nordicbox med precis rätt grejer för att meka med modern konsumentelektronik.

iSesame Nordicbox

Verktygen kompletterades med iSesame som är ett smart bändverktyg för att öppna upp de flesta småprylar utan att skada dem.

Nu väntar jag bara på de sista komponenterna för att dra igång ett efterlängtat uppgraderingsprojekt. Yxan är slipad och jag är redo att fälla träd, för att citera  mitt favoritcitat.

“Give me six hours to chop down a tree and I will spend the first four sharpening the axe”
— Abraham Lincoln