Det har varit en väldigt varm sommar här i Luleå som nu börjar gå mot lite mer svala dagar och nätter lämpliga för Mactivitet. Här kommer en liten uppdatering av hur jag rustat mig för att vara mer kreativ på hemmaplan i höst.

MaxiMac arbetsplats

Min gamla iMac hänger fortfarande med men behovet av en SSD börjar bli plågsamt tydligt. Det är inte kul att svära av frustration åt en älskad Mac som skulle kunna vara bra mycket snabbare genom att inte förlita sig på snurrande metall för att fungera.

MaxiMac arbetsplats

Jag fyndade nyligen en riktig bra ljudanläggning genom Tradera (välljudande musik är nämligen det bästa och viktigaste som finns). Kruxet är att den står lite offside när jag sitter och jobbar.

Kenwood R-K711 Apple TV3

Min sköna Kenwood R-K711 har optisk digital ingång så nu fick min arbetslösa Apple TV3 som ny uppgift att ta emot skön musik genom Spotify från min iPad, iPhone eller iMac.

Det var ganska meckigt att genom själva anläggningen ändra ljudbalansen åt höger för mer balanserat ljud när jag sitter till vänster om högtalarna. Spotify har inställningar för EQ men inte för balans och det fanns inga lämpliga tredjepartsappar för att lösa denna enkla uppgift.

iOS > inställningar > hjälpmedel

Men lösningen finns lätt undangömd i iOS > Inställningar > Allmänt > Hjälpmedel > Hörsel. Nu är det betydligt enklare att skifta balansen. Men det vore allt smidigt med en app som kunde ha snabbt åtkomliga förinställningar för ljud.

Att fixa till din arbetshörna är ett bra tips för att få inspiration. Här ska storverk uträttas när winter is coming.