Uppdateringen till iTunes 12.4 är lite mer begriplig än föregångaren, inte minst genom att den klassiska menykolumnen till vänster om huvudfönstret tagits till nåder igen. Dessutom ska denna version lösa problemet med att vissa användare som börjat använda Apple Music fått sina mödosamt skapade musikbibliotek oavsiktligt raderade av iTunes.

iTunes 12.4

Riktigt hur Apple löst fadäsen med försvunnen musik förklaras inte. Problemet med obegripliga och potentiellt fatala dialogrutor kvarstår dessutom och iTunes behöver fortfarande styckas upp i flera appar för olika funktioner eller tyna bort och dö.

”What’s odd is that Apple has not been able to cause music deletions to happen in internal testing. Without being able to reproduce the problem, it’s unclear at this time if the fix being shipped will actually solve this issue for good.”